Розпочато реалізацію проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!»

Український культурний фонд підтримав проєкт ВГО «Генерація успішної дії» «Торкнутися слова. Це можливо!». Проєкт передбачає видання креативної інклюзивної книги з застосуванням універсального дизайну, надрукованої шрифтом Брайля та плоско друкованим збільшеним кеглем для вільного читання людьми незрячими та з порушеннями зору. В книзі буде розміщено QR-код за, яким можна буде перейти на сайт де викладено дану книгу у аудіоформаті MP3 та форматі DAISY для прослуховування та завантаження. Також до книги буде додано флеш накопичувач, на якому книга буде записана у аудіоформаті MP3 та форматі DAISY для людей, які мають порушення зору і не вміють читати за системою Брайля, або їм так просто зручніше, і в яких немає можливості перейти на аудіокнигу за QR-кодом.

Унікальність проєкт в тім, що твори митців з інвалідністю будуть доступні для всіх, бо одна книга видається у багатьох форматах доступних для людей з інвалідністю (плоско друкований збільшений кегль, шрифт Брайля, аудіоформат МР3, формат DAISY). Також ми виготовимо інклюзивний буктрейлер для представлення нашої книги (відео про книгу і її авторів з аудіодескрипцією, сурдоперекладом та субтитрами англійською мовою). У книзі вибраних творів «Торкнутися слова. Це можливо!», яка вийде в різних форматах доступних для людей з інвалідністю, і яка пошириться по всій Україні буде висвітлено досягнення митців, які мають інвалідність, з метою поліпшення сприйняття громадськістю, подолання стереотипів та стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного мистецтва.

Наш проєкт підтримає соціально-мистецькі ініціативи людей з інвалідністю, які не могли втілити їх в життя, зможуть самореалізуватися, соціалізуватися, зробити крок вперед, знайти себе в літературі, представити свої твори для широкого кола читачів.

Стежте за нашими новинами!

Зображення логотипів УКФ та ВГО «Генерація успішної дії»

#ЗаПідтримкиУКФ #ЗаПідтримкиУКФ2020
#Торкнутися_слова_Це_можливо #Інклюзивна_книга
#Книга_універсального_дизайну