МОН пропонує до громадського обговорення проєкт наказу “Про умови допуску асистента учня до освітнього процесу та вимоги до нього”

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт наказу МОН «Умови допуску асистента учня до освітнього процесу та вимоги до нього», розробленого у відповідності до абзацу другого частини сьомої статті 26 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Відповідно до статті 19 Закону України «Про повну загальну середню освіту», асистенти дітей (у разі їх допуску відповідно до вимог частини сьомої статті 26 цього Закону) є учасниками освітнього процесу. Відповідно до частини сьомої статті 26 зазначеного Закону, асистент учня (соціальний робітник, один із батьків учня або уповноважена ними особа) забезпечує в освітньому процесі соціальні потреби учнів з особливими освітніми потребами. Також частиною сьомою статті 26 передбачено, що асистент учня допускається до участі в освітньому процесі для виконання його функцій виключно за умови проходження спеціальної підготовки, що підтверджується відповідним документом. Умови допуску асистента учня до освітнього процесу для виконання його функцій та вимоги до нього визначаються центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки. Рішення про допуск асистента учня до участі в освітньому процесі приймає керівник закладу освіти на основі укладення відповідного договору між закладом освіти та асистентом учня за згодою батьків.

Пропозиції та зауваження до проєкту просимо надсилати на е-мейл: inclusion@mon.gov.ua до 15.07.2020 року.

Джерело