Надання адресної гуманітарної допомоги особам з інвалідністю

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, виконуючи доручення Міністерства соціальної політики України, 21 березня 2022 року доручив своїм територіальним відділенням збирати потребу щодо надання адресної гуманітарної допомоги особам з інвалідністю, регіональним переселенцям та біженцям – особам з інвалідністю, які тимчасово переселилися. Зведена інформація на рівні територіальних відділень має передаватись щоденно до Штабу гуманітарної дороги Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Центральний апарат Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю має узагальнювати запити та координувати розподіл гуманітарної допомоги по областях.

Якщо ви опинилися в скрутному становищі або вимушені були тимчасово переселитися в інші області України — подавайте заявку на адресну гуманітарну допомогу через платформу єДопомога, яка створена Міністерством соціальної політики України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН в Україні з метою забезпечення нагальних потреб громадян, котрі постраждали або були змушені змінити своє місце перебування у зв’язку з бойовими діями.

Також можна звернутися в найближче до вас обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за місцем вашого перебування.

Напишіть заяву на отримання одноразової адресної допомоги, вказавши прізвище, ім’я, по-батькові, групу інвалідності, з якої області переселилися та фактичне місце перебування, а також контактний номер телефону.

Адреси та номери телефонів обласних відділень Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

У зв’язку з військовими діями на теренах Херсонської, Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Сумської та Київської областей, мешканців цих регіонів просимо звертатися по допомогу в найближчі до них обласні відділення з означеного переліку.

Особи, які зараз знаходяться в Київській області, по допомогу можуть звертатися в Київське міське відділення.