ВГО «Генерація успішної дії» виповнилось 15 років

Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» була заснована 13 листопада 2006 року у Міжнародний день незрячих. Основною метою діяльності організації є реалізація і захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяння їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

На сьогоднішній день організація має представництво у 20 регіонах України і об’єднує біля 200 людей з інвалідністю по зору, які є фахівцями і спеціалістами у різних галузях, що дозволяє організації надавати необхідну консультативну підтримку державним органам і органам місцевого самоврядування, входити до складу різних дорадчих органів та впливати на формування державної політики у сфері соціального захисту та забезпечення прав і законних інтересів людей з інвалідністю по зору.

За ці роки організацією реалізовано багато проєктів і проведено багато заходів спрямованих на вирішення проблем з якими стикаються люди з інвалідністю по зору.

Загалом діяльність громадської організації спрямована на:

  • виявлення і узагальнення фактів порушення прав і законних інтересів осіб з інвалідністю по зору з метою припинення і запобігання проявів дискримінації щодо осіб з інвалідністю по зору;
  • забезпечення дотримання передбачених чинним законодавством прав осіб з інвалідністю по зору і недопущення звуження їх змісту і обсягу при прийнятті нових нормативно-правових актів чи внесення змін до діючих;
  • сприяння у забезпеченні доступності особам з інвалідністю по зору до інформації, транспорту, інфраструктури та різноманітних послуг.

В 2011 році Всеукраїнську громадську організацію людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» прийняли у члени Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна Асамблея людей з інвалідністю України».

11 листопада 2021 року в приміщені Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулась презентація проєкту «Маленький Круасан у великому світі», який був реалізований за підтримки Українського культурного фонду. Також на цій прес-конференції були підбиті підсумки п’ятнадцятирічної діяльності організації.